Les mellom linjene FØR du handler

Fristes du av gode tilbud på PC eller telefon, bør du lese den lille skriften i reklamen FØR du kjøper noe. Lave priser innebærer nesten alltid bindingsplikt til bestemte abonnementer.

Les mellom linjene FØR du handler
Publisert

- Ved salg av telelefoner, datamaskiner eller mobiltelefoner er det veldig vanlig at en god pris forutsetter at du binder deg til bestemte abonnementer, sier Espen Slettemyr som er jurist hos Forbrukerrådet.

Og hvem kjenner ikke igjen situasjonen? Det dumper reklame for mobiltelefoner og PCer ned i postkassa, og du gleder deg over de lave prisene. Helt til du oppdager at du må binde deg til for eksempel et ett års Telenor mobil-abonnement for å få lov å kjøpe mobilen til oppgitt pris. Litt kjedelig om du er Netcom-kunde fra før.

Krever tydelig merking

Et annet eksempel er at det selges PCer med forutsetningen at du binder deg til et internettabonnement som koster en hundrelapp i måneden. Hvem ønsker egentlig det når en kan få gratis Internett-tilkobling?

Det er ifølge Slettemyr fullt ut lovlig å operere med slike sponsede priser. Men det må gå tydelig og klart frem at det følger visse bindinger med i prispakken.

- Kjøperen må lett kunne oppfatte hva som går inn i prisen. Det er ikke lov å skjule bindingsvilkårene. Vanligvis er det tilstrekkelig med en stjernehenvisning, og en tekst nederst på siden, sier Slettemyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer