Lesernes beste løsninger

Smart avfallssortering.

ORDEN I REKKENE: DinSide-leser Kari Ligaards smarte avfallsstasjon. Foto: Kari Ligaard
ORDEN I REKKENE: DinSide-leser Kari Ligaards smarte avfallsstasjon. Foto: Kari Ligaard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En familie på fire produserer ifølge Statistisk sentralbyrå 4,76 kilo husholdningsavfall hver dag.

Men går alt i restavfallsdunken, eller kildesorterer du?

Graden av søppelsortering fra husstanden er ulik i ulike kommuner. Mens noen kun får hentet restavfall fra søppeldunken på tomta, har andre både fire og fem ulike dunker med sortert avfall.

Men hvordan får du plass?

Dette spørsmålet stilte vi til leserne i forbindelse med en artikkel om avfallssorteringsløsninger for kjøkkenet - hvor du kunne se bilder av ulike ferdigproduserte løsninger som altså er klare for installering i kjøkkenskapet ditt.

Men kanskje har du ikke plass i kjøkkenskapet til noen som helst grad av søppelsortering? Og kanskje passer ikke løsningene helt for ditt kjøkken?

Her kan du se bilder av noen løsninger som leserne har sendt inn til DinSide.

Lesernes beste løsninger


Har du en like smart - eller en enda bedre løsning? Send epost med bilde og tips til journalisten.


- Grønmo

Foto: Kari Ligaard
Foto: Kari Ligaard Vis mer


- Jeg har blitt mer og mer opptatt av emnet, og bestemte meg for å lage en egen stasjon på kjøkkenet. Min kjære hadde nemlig i lang tid kalt mitt hjørne av kjøkkenet for Grønnmo. Løsningen ble at jeg kjøpte et konsollbord på Finn.no. Dette ble kappet slik at det ble litt smalere, for deretter å bli malt hvitt. Endelig fikk jeg brukt vinkassene jeg fikk av min svoger. En til papir, en til plastikk, en til glass og metall og en til tomgods. Er storfornøyd med resultatet, skriver Kari Ligaard om sin løsning, som du kan se flere bilder av i bildespesialen ovenfor.

Foto: Siv Line Brønstad
Foto: Siv Line Brønstad Vis mer


- Syntes jeg måtte vise dere mitt system for søppelsortering. Det er et skoskap fra IKEA til kr. 279,- Det har rikelig med plass, lett å plassere, enten på vegg eller gulv. Skuffene kan tas ut for tømming og rengjøring. Her har jeg plastavfall, glass og metall, samt batterier og el-avfall. En kan også sette i mindre bokser inne i hver skuff, skriver Siv Line Brønstad til DinSide om sin sorteringsløsning.

Lesernes beste løsninger


Har du en like smart - eller en enda smartere løsning? Send epost med bilde og tips til journalisten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer