Strø på isen

Lesernes beste strøtips

Væromslag og mildvær kan gjøre det ekstra glatt. Her deler vi lesernes beste strøtips med deg.

GLATT: Det er glatt flere steder, og det fører med seg utfordringer, både for bilister og fotgjengere. Disse tipsene kan lette litt på dem. Klipp: Ingebjørg Iversen. Video: Berit B. Njarga / Dinside Vis mer
Publisert

Samtidig som stormen Frank herjer på forrykende vis i nord, er det en del områder av landet som opplever glatte veier og fortau. Kanskje ikke like dramatisk som at takplatene flyr, men det kan fort gå galt for både biler og fotgjengere. Blant annet melder kollektivselskapet Innlandstrafikk om svært glatte veier i hele regionen, som vil føre til forsinkelser på deres transportmidler.

Vil du unngå skader på glattisen kan strøing være et smart tiltak. I denne saken har vi samlet lesernes beste strøtips som de har delt med oss tidligere. I videoen over ser du også hvorfor Zalo er smart for bilistene akkurat nå.

Salt er ikke alltid bra

Salting er en klassiker i strø-sammenheng, og kan være svært effektivt - men ikke alltid like gunstig. En leser har for eksempel tipset oss om at salt hadde ødelagt trappen hans, fordi saltet hadde løst opp støpen. Salt kan også gjøre skade på både bil, blomsterbed, og miljø, samt være et smertefullt bekjentskap for våre firbente venner.

Det kan derfor være fint med en liten oversikt over andre muligheter man har, annet enn de vanlige strømidlene. Noen av tipsene er også mer miljøvennlige, mer naturlige og mindre skadelige enn salt og andre kjemikalier som ofte brukes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer