Leste av feil strøm i ti år

Misforstod ny strømmåler og skyldte nettselskapet 126.500 kroner. Ikke gjør samme tabbe.

FORSKJELL: Her ser du en ny og en gammel strømmåler. De har like mange sifre, men den nye har ingen desimaltall, slik den gamle har. Derfor skal du lese av alle tallene på de nye målerne.  Foto: Elisabeth Dalseg/Ole Petter Baugerød Stokke
FORSKJELL: Her ser du en ny og en gammel strømmåler. De har like mange sifre, men den nye har ingen desimaltall, slik den gamle har. Derfor skal du lese av alle tallene på de nye målerne. Foto: Elisabeth Dalseg/Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 1968 har en kvinne i Buskerud lest av strømmåleren sin og sendt resultatene til netteier. Men da hun fikk ny måler i år 2000, ble det krøll.

Den gamle måleren hadde ett desimaltall, merket med rødt, som hun ikke trengte å rapportere. Noe slikt tall hadde ikke den nye måleren, men det fikk dessverre ikke kvinnen med seg. Så hun sendte nettselskapet målinger som manglet det siste sifferet, slik hun var vant til.

Du må nok lese av strømmen din i noen år til – utsetter utrulling av smarte strømmålere

Ett siffer kan utgjøre svært høye verdier, da strømmålere ofte har sekssifrede tall. Om man for eksempel fjerner det siste sifferet fra tallet 100.000, sitter man igjen med 10.000, som er 90.000 lavere.

Da feilen ble oppdaget, skyldte hun derfor nettselskapet strøm for 10 år bakover, stipulert til 126.500 kroner. Kvinnen fikk mulighet til å betale 60 prosent av dette, men hun ville helst slippe langt billigere unna.

Slipper unna

Har du trøbbel med levering av strøm, kan du nemlig kontakte Elklagenemnda. Og det gjorde kvinnen.

I vedtaket kommer det frem at netteier var på besøk hos kvinnen ti år etter målerbytte, og selv leste av på akkurat den samme, gale måten som kvinnen hadde gjort i ti år. Uten å oppdage hverken sin egen eller kvinnens feilavlesing. Året etter kom de tilbake, og denne gangen ble feilen oppdaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer