Lettere å leie ut i borettslag

I løpet av 2005 vil det bli lettere å leie ut borettslagsleiligheter, det sier informasjonssjefen i OBOS til DinSide.no.

Lettere å leie ut i borettslag
Publisert
Sist oppdatert

Den nye borettslagsloven trer - slik det ser ut per i dag - i kraft fra 1. juli 2005. Spørsmålet blir selvsagt hva dette vil bety for deg.

- I praksis blir det ingen store omveltninger for de som bor i borettslag, sier Åge Pettersen, informasjonssjef i OBOS til DinSide.no. Det viktigste er at det vil bli enklere å leie ut, og da spesielt til nærstående familie. Det typiske er foreldre som kjøper leilighet og lar barna bo der. Til de nærstående kan du nå leie ut i ubegrenset tid. Men også til personer utenom familien blir det enklere å leie ut, her er det imidlertid en øvre begrensning på tre år, sier Pettersen.

- Selv om forskjellene mellom borettslags- og selveierleiligheter stadig blir mindre, er det fortsatt et par forskjeller, fortsetter Pettersen. Den kanskje viktigste er at ett borettslag fortsatt anses som en juridisk enhet. Og når en bank kun har en enhet å forholde seg til blir sikkerheten ofte bedre. Det gjør det ofte enklere å finansiere oppussing, og gir i tillegg ofte bedre betingelser.

Andre endringer:

Husleie endres til fellesomkostninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer