Lettere å sammenligne priser på eiendomsmeglere

Men bare ett av meglerkontorene vi har sjekket har fulgt opp den nye forskriften.

Vi har lett og lett, men det er ikke mange meglerkontor som har fått prisopplysningene på plass. Heldigvis lønner det seg å lete: vi fant én til slutt, en liten lenke, nederst på siden til Garanti Eiendomsmegling.  Foto: Boa, DNB Eiendom, Eie Eiendom, Garanti Eiendom/DinSide
Vi har lett og lett, men det er ikke mange meglerkontor som har fått prisopplysningene på plass. Heldigvis lønner det seg å lete: vi fant én til slutt, en liten lenke, nederst på siden til Garanti Eiendomsmegling. Foto: Boa, DNB Eiendom, Eie Eiendom, Garanti Eiendom/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. januar 2013 må alle som selger varer og tjenester oppgi prisliste på sine hjemmesider, ifølge den nye prisopplysningsforskriften.

Dette skal gjøre det enklere for forbrukerne å sammenligne priser på blant annet kraftavtaler, tannlegetjenester, overnattings- og serveringstjenester. I det hele tatt priser på alle varer og tjenester som markedsføres på nett - herunder også eiendomsmeglertjenester.

Når vi sjekker et utvalg meglerkjeder 2. januar, er det ikke mye som ligner på prisopplysninger på de forskjellige nettsidene. Bare hos én megler, Garanti Eiendomsmegling, finner vi en prisliste - ved annen gangs sjekk. Den var så anonym at vi rett og slett overså den første gang. Men den var der, altså.

Har du sett flere prislister? Tips oss gjerne i debatten, eller send oss en mail.

– Ikke uventet

Terje Buraas, styreleder i Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff), tror bransjen er klar for lovendringen, men at 1. januar kanskje kom litt brått på.

– Jeg vet at de kjedene jeg er i kontakt med har lagt ut eller er i ferd med å legge ut priser. Vi tar forskriften på alvor, den vil bli fulgt opp, sier Buraas til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer