Levegg - latterlig enkelt?

Ferdige levegger passer ikke alltid, så da lager vi dem selv.

Publisert
Sist oppdatert

En glissen overvokst hekk som etter hvert skal fjernes og et uttalt ønske om en mulighet for beplantning av blomster som strekker seg i høyden - da måtte det bli en levegg på enden av terrassen.

Et hvert trelastutsalg og velassortert hagesenter har ferdige levegger å tilby. Men ingen av de vi så på i alle katalogene som dumper ned om våren falt i smak eller passet inn. De var dessuten for spinkle i konstruksjonen til å fungere slik vi hadde tenkt.

Konklusjonen ble at den måtte lages selv.

Slik gjorde vi

En vegg består som all vet av reisverk og kledning, vi valgte trykkimpregnert 2x4 til reisverk fordi vi liker det solid. Dessuten er resten av terrassen og huset bygget i grove dimensjoner, noe mindre ville virke pinglete.

Stolpene ble skodd med stolpesko, festet med franske treskruer.

Les også: Terrasse? Da trenger du disse!

For å få disse ned i jorda sto vi ikke på gardintrapp med slegge og slo dem ned i jorda. Neida. I stedet vi skrudde på et vinkeljern på oversiden av toppen av stolpeskoen. Så brukte vi vår lille kompressor med meiselpistol, og vibrerte det hele ned i jorda. Det tok ikke mange sekundene i kompakt leirejord. Medhjelperen holdt bjelken i lodd mens vi sørget for å få den nedover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.