LG-varmepumpe til topps i test

Aldri før har svenske Energimyndigheten sett så høy årsvarmefaktor.

LGs nye varmepumpe har den beste årsvarmefaktoren de svenske Energimyndighetene noen gang har registrert.  Foto: Per Ervland
LGs nye varmepumpe har den beste årsvarmefaktoren de svenske Energimyndighetene noen gang har registrert. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Tiden vil vise om den nye varmepumpen kan måle seg med den beste, IVT Nordic Inverter, som også er utviklet for nordiske vintre", skrev vi da LG lanserte sin nye varmepumpe i høst.

Sveriges Tekniska Forskningsinstitut tester jevnlig varmepumper på oppdrag fra de svenske Energimyndighetene, og i november ble nok en vinner kåret: Mitsubishi Hara 6,6. Nå har de ferdigtestet Nordic Prestige NP09MN fra koreanske LG Electronics, og denne hoppet rett inn i den løpende testen som en ny testvinner, melder Forbrukerrådet.

Alle de testede varmepumpene som er til salgs i Norge ser du på Forbrukerrådets nettsider. (Merk at de er sortert alfabetisk, ikke etter resultater.)

Ny rekord

Varmepumpen tangerer varmepumpen fra Mitsubishi når det kommer til varmeeffekt, men der den virkelig skårer høyt er på årsvarmefaktor, eller «COP» som det gjerne heter i brosjyrene.

For en bolig med 16.600 kWh i varmebehov, der gjennomsnittlig utetemperatur er 8,2 grader, har den en årsvarmefaktor på 3,4. Det høyeste som er målt hittil er 3,3.

I tillegg tangerer den COP-rekorden til Mitsubishis varmepumpe på 2,9 for en bolig som bruker 20.000 kWh med en snittemperatur på 6,1 grader, og en COP på 2,1 ved det tøffeste scenariet: 28.000 kWh ved en gjennomsnittlig utetemperatur på 1,3 grader - likt som de to ovennevnte varmepumpene fra IVT og Mitsubishi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.