LGs nye vaskemaskin er dobbelt så effektiv

LGs Twin wash lar deg vaske både farget og hvitt tøy samtidig, mens Samsung lar deg gjøre jobben selv.

DOBBELVASK: LGs nye Twin Wash er tilpasset det amerikanske markedet, den nye maskinen ser du til venstre, til høyre vaskemaskin og tørketrommel slik de selges i Amerika i dag. Foto: LG ELECTRONICS
DOBBELVASK: LGs nye Twin Wash er tilpasset det amerikanske markedet, den nye maskinen ser du til venstre, til høyre vaskemaskin og tørketrommel slik de selges i Amerika i dag. Foto: LG ELECTRONICS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om det ikke fremstår som et sjakkspill for deg, er det ikke tvil om at det å vaske klær har blitt hakket mer spesialisert.

Nye stoffer krever nye vaskemetoder, og nye vaskemidler. Og man ender opp med å ha fire, fem sportsplagg, eller tre silkebluser, i en trommel som tar 12 kilo, om de ikke skal bli liggende for lenge i skittentøyet.

Selv om vaskemaskinene blir smartere, og tilpasser vann og energiforbruk etter hvor mye du har i dem, sier det seg selv at det blir litt svinn. Ikke bare er det sløsing med energi, når alt skal spesialvaskes, tar det også fryktelig mye tid.

SMART: Med to maskiner som går samtidig blir vasken unnagjort på halve tiden. Foto: LG ELECTRONICS
SMART: Med to maskiner som går samtidig blir vasken unnagjort på halve tiden. Foto: LG ELECTRONICS Vis mer


LGs nye vaskemaskin kan være løsningen vi har ventet på. Ved første øyekast ser den ut som en forvokst ordinær vaskemaskin. Litt som de industrivariantene som er vanlig i fellesvaskerier.

Det geniale ligger i sokkelen: En liten skuffevaskemaskin, komplett med trommel og en smørbrødliste av spesialprogrammer, som kan ta seg av nettopp de tre kasjmirgenserne eller den tekniske løpetightsen.

Så mye kan du spare på å velge energivennlige hvitevarer

Dette er Twin Wash

LG har valgt å kalle dobbeldekkeren Twin Wash System. Som de fleste andre tvillinger er det forskjeller, ikke bare utenpå, men også inni.

Det mest åpenbare er at den ene maskinen er stor og frontmatet, den andre er liten, i en skuff og toppmatet.

Hovedvaskemaskinen du ser på bildet over er frontmatet, og oppfører seg omtrent slik LGs vanlige vaskemaskiner gjør i dag. Noen spesifikasjoner er oppdatert, og maskinen kommer med all LGs nyeste teknologi, blant annet energispareprogrammer, diagnosesprogram, et cetera.

- De dagene der man kun delte opp vasken i farget, hvitt og kokvask er for lengst over. (...) Dagens travle familier ser ærlig talt på klesvask mer som et slag sjakk enn som husarbeid, når vaskekabalen skal gå opp, sa David VanderWaal, LGs amerikanske markedssjef, på en pressekonferanse under CES-messen i Las Vegas. Foto: LG
- De dagene der man kun delte opp vasken i farget, hvitt og kokvask er for lengst over. (...) Dagens travle familier ser ærlig talt på klesvask mer som et slag sjakk enn som husarbeid, når vaskekabalen skal gå opp, sa David VanderWaal, LGs amerikanske markedssjef, på en pressekonferanse under CES-messen i Las Vegas. Foto: LG Vis mer


Den lille maskinen er litt enklere, også utstyrt med diagonserprogram, og innstilte program er beregnet på klær som trenger litt ekstra forsiktig stell. Begge maskinene er børsteløse, og har et motorsystem som produsenten hevder skal gi mindre friksjon og slitasje, og som de gir ti års garanti på.

Den lille vaskeskuffen skal kunne la seg kombinere med alle LGs frontmatete vaskemaskiner, ifølge en pressemelding fra selskapet, men det er verdt å merke seg at det er forskjell på modeller og størrelser på det amerikanske og europeiske markedet.

BRUK DEN SMART: Behandler du vaskemaskinen godt, varer den lenger

Full fjernstyring

BERØRING: I dag snakker enkelte av LGs toppmodeller med mobilen din, men den snakker så lavt at de må være helt inntil hverandre for at det skal funke.  Foto: ELISABETH DALSEG
BERØRING: I dag snakker enkelte av LGs toppmodeller med mobilen din, men den snakker så lavt at de må være helt inntil hverandre for at det skal funke. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Maskinene skal også ha integrert LGs SmartThinQ-teknologi, slik at du kan styre vaskemaskinen fra smartmobilen. Denne skal også oppgraderes fra dagens system, der man bruker bluetooth, og ikke kan være for langt unna vaskemaskinen: Nå går det på wifi, og du kan selv sette på en maskin mens du er på jobb, slik at den er klar til å henges opp når du kommer hjem.

Maskinene er i første omgang tenkt lansert på det amerikanske markedet innen utgangen av 2015, og så er det bare for mulitaskende mangemaskinvaskende familier å håpe at en versjon tilpasset det europeiske markedet vil være tilgjengelig til neste år.

Priser er ennå ikke tilgjengelig.

LES OGSÅ: Samsung-vaskemaskin kan styres med mobilen

Vaskemaskin med vask

Den koreanske hvitevareprodusenten Samsung har en litt annen innfallsvinkel. De har utstyrt sin nyeste maskin med en kum - en vaskebalje om du vil.

Årsaken? Små vaskerom, eller alternative løsninger for plassering av vaskemaskin, gjør at mange ikke har et logisk sted å ta håndvasken.

Som du kan se på bidlet under er maskinen toppmatet, med dobbelt lokk. Den nederste delen er det som kan brukes som en vaskebalje, om du vil spare litt strøm - eller ikke stoler på at maskinens håndvaskeprogram behandler klærene dine like pent som deg.

HÅNDVASK I MASKIN: Ta håndvasken - i maskinen. Foto: SAMSUNG
HÅNDVASK I MASKIN: Ta håndvasken - i maskinen. Foto: SAMSUNG Vis mer


NB! Husk dryppbrett eller lekkasjesikring når vaskemaskinen ikke står i våtrom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer