Lider hagen din også av trampoline-syken?

Populært leketøy skaper trøbbel i norske sommerhager.

STYGGE FLEKKER:  Mange sliter med stygge jordflekker under barnas leketøy i hagen. Dessverre finnes det bare en løsning på problemet. Foto: Øyvind Paulsen
STYGGE FLEKKER: Mange sliter med stygge jordflekker under barnas leketøy i hagen. Dessverre finnes det bare en løsning på problemet. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når trampolineduken skaper skygge over samme gressområde over tid, oppstår det brune og stygge flekker. Det som i utgangspunktet skulle være en hyggelig aktivitet for barna, skaper derfor uorden i sommerfine hager. Men finnes det en løsning på problemet? Gartner for plantasjen, Hilde Poppe, sier til Dinside at hun selv har trampoline i hagen uten at dette skaper nevneverdige problemer for henne.

Men det kommer selvsagt ikke av seg selv:

- Jeg flytter den hver gang plenen klippes, da blir ikke gressplenen brun. Plenen trenger lys, og derfor blir det brunt når den står på samme sted en hel sesong, understreker hun.

Har du derimot begrenset med plass og står uten mulighet til å flytte på trampolinen, må du mest sannsynlig lære deg å leve med de brune flekkene på gressplenen. Et siste alternativ kan være å grave ned trampolinen i bakken, slik at flekkene ikke er synlige.

LES OGSÅ: Tryggere på trampoline

Grunnarbeidet

Poppe har likevel flere tips til deg som ønsker å få en jevn og fin gressmatte i hagen.

- Som en tommelfingerregel bør jorddybden være på 15-20 centimeter der du skal plante gressplenen. Dette er ekstra viktig for dem som har mye stein og fjell i hagen. Jorden må være renses for ugress, forklarer Poppe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer