Ligg unna denne

Det er funnet ulovlig antimuggmiddel i møbler, ridehjelmer, sko og støvletter.

Dette ulovlige antimuggmiddelet er funnet i denne stoltypen fra Ellos i Norge. Foto: Ellos/Sft
Dette ulovlige antimuggmiddelet er funnet i denne stoltypen fra Ellos i Norge. Foto: Ellos/Sft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ulovlige antimuggmiddelet dimetylfumarat er funnet i sofaer, lenestoler, ridehjelmer, sko og støvletter. Dette har ført til alvorlige allergireaksjoner i flere andre europeiske land - og nå er stoffet også funnet i produkter på det norske markedet.

Statens forurensningstilsyn (Sft) melder om at det ulovlige antimuggmiddelet er funnet i enkelte sofaer og lenestoler importert av postordreselskapet Ellos i Norge. Ifølge Sft vil Ellos ta kontakt med de berørte kundene og tily dem å returnere møblene.

DinSide har vært i kontakt med Ellos for å få flere detaljer rundt de berørte møblene og returtilbudet, men Ellos har ingen til å kommentere saken før neste uke. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om dette når det foreligger.

Smykker med for mye nikkel i norske butikker

Sft ønsker tips fra forbrukere

Statens forurensningstilsyn ønsker tips fra forbrukere om eventuelle andre produkter som kan være på markedet med det ulovlige antimuggmiddelet. De kjenner foreløpig ikke til flere tilfeller, og det er heller ikke klart hvorvidt det er personer her tillands som har fått allergireaksjoner av stoffet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.