Like bra med billigpærer

- Dyre sparepærer er ikke bedre enn billige.

Disse sparepærene fra Ikea er nest best i Testfaktas ferske test av sparepærer, og koster kun 59 kroner for to stykker. Foto: Ikea
Disse sparepærene fra Ikea er nest best i Testfaktas ferske test av sparepærer, og koster kun 59 kroner for to stykker. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette viser en fersk test av sparepærer utført av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut SP, på oppdrag fra det svenske forbrukermagasinet Testfakta.se. Alle disse pærene er av typen sparepærer med tolagsglass.

Testens dyreste sparepære havner på en sjetteplass i testen. Nest best i testen er sparepærene fra Ikea, som koster 59 kroner for en topakning.

Les mer om alternativene du har når glødelampene forsvinner fra markedet.

Urimelig

Ifølge Testfaktas eksperter, er det største problemet med de sparepærene som er på markedet i dag, tiden det tar før pærene lyser skikkelig. Halvparten av pærene i testen bruker over tre minutter på å komme opp i 90 prosent lysstyrke, og en av testens dyreste pærer bruker nesten fem minutter på å komme opp i 90 prosent lysstyrke. Dette er for dårlig, ifølge testeksperten ved Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

- Det må man betrakte som dårlig. Det er ikke rimelig at man skal måtte vente fire-fem minutter før man ser skikkelig på toalettet eller i garderoben, sier testleder Gösta Werner ved Sveriges Tekniska Forskningsinstitut SP til Testfakta.se.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.