Lite moro på soverommet? Prøv purpur

Fargen du maler med påvirker mer enn vi tror.

Purpur Fargekode FR1309 fra Fargerike-kjeden er fargen du bør velge om du har lyst på mer moro på soverommet, ifølge Dagny Thurmann-Holseth, kreativ leder i Fargerike.  Foto: Elisabeth Dalseg
Purpur Fargekode FR1309 fra Fargerike-kjeden er fargen du bør velge om du har lyst på mer moro på soverommet, ifølge Dagny Thurmann-Holseth, kreativ leder i Fargerike. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Glem Fifty Shades of Grey. Er det lite hygge i sengehalmen, bør du male veggene i purpur. Lilla vegger stimulerer sansene, og ifølge en undersøkelse av den britiske forhandleren Littlewoods, hygger par med lilla soverom seg langt mer enn snittet. Gjennomsnittlig hjemmekos ligger på 2,55 ganger i uken, mens par med lilla vegger kan notere 3,49 ganger i uken i snitt. Ifølge samme undersøkelse må vi gå ut fra at grå vegger er drepen for kosen: 1,8 ganger i uken i snitt gir en solid bunnplassering.

Men hva som kommer først av veggfargen og hyggen, skal vi ikke uttale oss om ...

Les også: Slik innreder du med lilla

Gå for purpur

Ifølge Dagny Thurmann-Holseth i Fargerike er det ikke hvilken som helst lillafarge du bør velge.

– Det er den dype lillafargen med litt rosa i, purpur, som stimulerer sansene mest, hevder Thurmann Holseth til DinSide. Hun anbefaler å la seg inspirere av klassiske budoirer. Tenk franske sparkepiker og selskapsdamer, fin de siècle, med innslag av glamorøse metaller som messing og bronse.

Thurmann-Holseth har til og med funnet frem fargekoden, for deg som nå ønsker å male om soverommet. I det nye fargekartet som fargekjeden presenterte i dag har de gitt purpur fargekoden FR1309. Merk at dette er en kode som kun virker hos Fargerike-kjeden. Skal du til en annen forhandler, får du lete deg frem blant de lilla nyansene til du finner en dyp lillafarge med mye rosa eller vinrødt i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer