Lite tull med tegl

Ønsker du et hus med lite utvendig vedlikehold bør du sjekke ut tegl.

Velger du å kle fasaden med tegl, må du aldri mer male husets yttervegger! Foto: Wienerberger/Ifi.no
Velger du å kle fasaden med tegl, må du aldri mer male husets yttervegger! Foto: Wienerberger/Ifi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du bygge nytt, er det ekstremt mange valg som må tas. Ett av dem er hva du skal kle fasaden med, og for de fleste står valget mellom Mur eller tre.

Lander man på mur, faller valget gjerne på murpuss. Store, rene flater som kun trenger å males hvert 20. til 30. år. Men hva med et hus du ikke trenger å male i det hele tatt?

- En teglfasade vil i prinsippet være 100 prosent vedlikeholdsfri, sier Tore Ilseng i Håndverksmur til DinSide. Håndverksmur er en ferdighuskjede som har spesialisert seg på nettopp ulike typer murhus.

Til sammenligning må murhus males hvert 20. til 30. år, og trehus hvert 5. til 10. - avhengig av om det er behandlet med maling eller beis.

Finn med ferdighuskatalog

Små prisforskjeller

Tradisjonelt har prisen vært et sterkt argument for å velge tre. For det er rimeligere å bygge i tre, både når det gjelder materialkostnader og arbeidskraft. Men forskjellen er kanskje ikke så stor som man skulle tro.

Ifølge Ilseng er prisforskjellen på tegl og mur minimal, dersom man velger en ordinær teglstein. En teglstein koster fra 3 til 15 kroner, så jo større hus, jo større utslag vil valg av de dyrere - eller rimeligere - teglstein gjøre. Men i forhold til å bygge trehus, vil ytterveggen bli dyrere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer