Liten rentebløff fra Postbanken

Rentenedsettelse = økning på 0,3 prosentpoeng.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for forrige ukes rentekutt, og pengemarkedsrenter på god vei nedover, har en rekke banker fortsatt å sette opp renten. Nå ser det ut til at denne trenden er på vei til å snu. I morges varslet DnB NOR rentekutt på 0,6 prosent. Nå følger lillebror Postbanken etter.

Banken som ikke vil sette ned renten før 2009

- Vi ønsker å respondere raskt på endringene i rentemarkedet og har besluttet å sette ned våre innskudds- og lånerenter med inntil 0,6 prosentpoeng, sier leder for Postbanken Jarle Mortensen i en pressemelding.

Dette gjelder alle lån i Postbanken, og den beste lånerenten blir etter kuttet på 7,25 prosent. De nye rentesatsene gjelder fra 22. oktober for nye lån og 2. desember for innskudd og eksisterende lån.

Men dersom du trodde at Postbanken gir kundene et reelt rentekutt, tar du feil.

Kommentar: Nå må du TA banken din!

Opp 0,3 prosent

Kristin Paus er informasjonssjef i Postbanken. Foto: Postbanken
Kristin Paus er informasjonssjef i Postbanken. Foto: Postbanken Vis mer


Torsdag 17. september varslet Postbanken en renteøkning på 0,3 prosentpoeng. 6. oktober besluttet banken å heve renten med ytterligere 0,6 prosentpoeng. Den 15. oktober, dagen da Norges bank kuttet renten med et halvt prosentpoeng, det første kuttet siden 2004, fikk Postbankens kunder et brev om høstens totale renteøkninger på 0,9 prosentpoeng.

- Rentereduksjonen vi har vedtatt nå, er at den går tilbake med 0,6. Men i praksis gir dette en en økning på 0,3, sier Kristin Paus, informasjonssjef for Postbanken til DinSide. - Så dersom du tenker på hva rentenivået var før finansuroen satte i gang, er det riktig å si at vi har en økning på 0,3 prosentpoeng.

Ifølge Paus er det regelen om seks ukers varslingsfrist for økning i lånerentene som er skyld i at dette nå blir litt komplisert.

- I utgangspunktet skulle de varslete renteøkningene inntreffe 1. desember for eksisterende kunder. Rentekuttet trer i kraft 2. september.

Åpningen for at banker kan kutte renten med umiddelbar virkning blir altså ikke tatt hensyn til.

For nye kunder vil denne økningen 1. desember, med påfølgende rentekutt 2. desember.

Sjekk dagens boliglånsrenter:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer