Liten rentebløff fra Postbanken

Rentenedsettelse = økning på 0,3 prosentpoeng.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for forrige ukes rentekutt, og pengemarkedsrenter på god vei nedover, har en rekke banker fortsatt å sette opp renten. Nå ser det ut til at denne trenden er på vei til å snu. I morges varslet DnB NOR rentekutt på 0,6 prosent. Nå følger lillebror Postbanken etter.

Banken som ikke vil sette ned renten før 2009

- Vi ønsker å respondere raskt på endringene i rentemarkedet og har besluttet å sette ned våre innskudds- og lånerenter med inntil 0,6 prosentpoeng, sier leder for Postbanken Jarle Mortensen i en pressemelding. Dette gjelder alle lån i Postbanken, og den beste lånerenten blir etter kuttet på 7,25 prosent. De nye rentesatsene gjelder fra 22. oktober for nye lån og 2. desember for innskudd og eksisterende lån.

Men dersom du trodde at Postbanken gir kundene et reelt rentekutt, tar du feil.

Kommentar: Nå må du TA banken din!

Opp 0,3 prosent

Torsdag 17. september varslet Postbanken en renteøkning på 0,3 prosentpoeng. 6. oktober besluttet banken å heve renten med ytterligere 0,6 prosentpoeng. Den 15. oktober, dagen da Norges bank kuttet renten med et halvt prosentpoeng, det første kuttet siden 2004, fikk Postbankens kunder et brev om høstens totale renteøkninger på 0,9 prosentpoeng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer