Rydde- og oppbevaringstips

Liten tvil om hvem som blir mest stresset av rotet

Kveles du av tanken på å rydde opp hjemme? Her får du noen skikkelig geniale tips!

ROT, ROT OG ATTER ROT: Ja, rot er roten til stress for de fleste av oss. Men etter at du har tatt en skikkelig overhaling av huset, kan du faktisk slippe unna å måtte det gjøre det en gang til. Få tipsene i artikkelen under. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
ROT, ROT OG ATTER ROT: Ja, rot er roten til stress for de fleste av oss. Men etter at du har tatt en skikkelig overhaling av huset, kan du faktisk slippe unna å måtte det gjøre det en gang til. Få tipsene i artikkelen under. Illustrasjonsfoto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Soverommet flyter av klær mens klesvasken på vaskerommet hoper seg opp, gangen er bomba av sko og yttertøy, stua er nedlesset av gamle regninger og tekniske duppeditter, kjøkkenbenken er dekket av smuler, skitne panner og kjøkkenmaskiner, lekene sperrer døra på barnerommet.

Oppi alt må du re sengene, støvsuge, skrubbe badet, ta ut av oppvaskmaskinen - og fettete fingermerker burde virkelig ha blitt vasket av vinduene.

Hvis du vil slippe dette, må du nok ta en skikkelig overhaling av huset. Men når du først har gjennomført dette én gang, kan det faktisk være siste gangen du må gjøre en så stor jobb igjen.

Ekspertene tipser deg: slik holder du huset ryddig og velorganisert til enhver tid - så du slipper skippertak.

Smart oppbevaring

Først og fremst: For å ha et ryddig hus er gode oppbevaringsløsninger alfa omega. For det viser seg at mangel på oppbevaringssystem er roten til rote-problemet i de fleste hjem.

Det kommer frem i Elfas årlige Oppbevaringsrapport

Undersøkelsen, gjennomført av YouGov på oppdrag fra Elfa, omfatter 4040 personer som bor i Norden, deriblant 1010 nordmenn. Av resultatet fremgår det at så mange som åtte av ti nordmenn anser at de har unødvendig mye klær og ting hjemme, og over halvparten anser at de har mer klær og ting enn de har plass til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer