Smarthjem og sikkerhet

Livredde for smarte hus

Hele 76 prosent av britene frykter nett-dingser hjemme.

TAR KONTROLL: Du kan risikere at ikke bare du, men også kriminelle hackere tar kontroll over det smarte hjemmet ditt. Det gjør et stort flertall av britiske huseiere skeptiske. Foto: Redpixel.pl/Shutterstock/NTB scanpix
TAR KONTROLL: Du kan risikere at ikke bare du, men også kriminelle hackere tar kontroll over det smarte hjemmet ditt. Det gjør et stort flertall av britiske huseiere skeptiske. Foto: Redpixel.pl/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Smarthjem er noe stadig flere av oss investerer i. Du får både automatiske dørlåser, overvåkingskameraer, dørklokker med nettforbindelse, smarte røykvarslere og garasjedøråpnere - for å bare nevne noe av det etterhvert rikholdige utvalget av smarthjemsprodukter.

Men selv om markedet er i vekst, nøler de fleste med å kjøre «full pakke». Det viser i hvert fall en fersk britisk undersøkelse.

Ifølge undersøkelsen, som er foretatt av det uavhengige markedsinstituttet MoneySuperMarket, frykter hele 76 prosent av de 2.000 spurte smarthjem-produkter.

Frykter hacking, virus og overvåking

Om lag halvparten (51 prosent) er redde for at dingsene de installerer i huset skal kunne hackes og blir kontrollert av kriminelle.

43 prosent frykter at datavirus vil gjøre de dyre, nye apparatene ubrukelige.

Og 42 prosent misliker tanken på å være overvåket 24 timer i døgnet av sikkerhetskameraer. De frykter at deres private gjøren og laden vil bli strømmet på direkten eller tatt opp, slik at uvedkommende kan følge med.

Et stort flertall frykter at data om deres privatliv vil bli samlet inn og misbrukt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer