– Livsfarlig bruk

Nattlig bruk av oppvaskmaskin, vaskemaskin og tørketrommel kan være livsfarlig, advarer forsikringsselskap.

ADVARER: Bruk av oppvaskmaskin, vaskemaskin eller tørketrommel på natta kan være livsfarlig, ifølge forsikringsselskap. Likevel er det 39 prosent som bruker oppvaskmaskin, vaskemaskin, tørketrommel eller tilsvarende, når de sover eller når de ikke er hjemme. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
ADVARER: Bruk av oppvaskmaskin, vaskemaskin eller tørketrommel på natta kan være livsfarlig, ifølge forsikringsselskap. Likevel er det 39 prosent som bruker oppvaskmaskin, vaskemaskin, tørketrommel eller tilsvarende, når de sover eller når de ikke er hjemme. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

39 prosent bruker oppvaskmaskin, vaskemaskin, tørketrommel eller tilsvarende, når de sover eller når de ikke er hjemme.

Dette viser en spørreundersøkelse Norstat har gjort for forsikringsselskapet Codan.

8 prosent svarer at de gjør dette daglig, 31 prosent ukentlig, 14 prosent månedlig og 47 prosent sjeldnere eller aldri.

Ifølge forsikringsselskapet, kan dette være å gamble med livet:

- Det kan være livsfarlig. Hvis maskinen tar fyr er det viktig at brannen oppdages raskt, advarer kommunikasjonssjef Georg Richvoldsen i Codan Forsikring.

- Store konsekvenser

Ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), startet 42 branner eller branntilløp i vaskemaskin, 32 i oppvaskmaskin og 30 i tørketrommel, i 2019.

Ifølge Codan, har hittil i år tre branner eller branntilløp startet i en vaskemaskin, to i oppvaskmaskin og én i en tørketrommel.

Rolf Søtorp, administrerende direktør i Norsk brannvernforening, forteller til Dinside at det er over 3000 boligbranner i året - og av disse er det cirka 10 prosent knyttet til vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer