Lønner det seg å kjøpe bolig til barna?

Se hvor mye egenkapital du må ha for at det skal lønne seg.

Lønner det seg for deg å investere i en ekstra bolig? Foto: Colourbox.com
Lønner det seg for deg å investere i en ekstra bolig? Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Renten er rekordlav, og selv om boligprisene i snitt er tilbake på toppnivået fra 2007, er det fortsatt mulig å gjøre kupp. Har du en betydelig egenkapital, kan det å kjøpe en ekstra bolig være en lønnsom investering. Gunstige skatteregler gjør at du får krympet formuen din med minst 70 prosent, og du gjør en investering du også kan tjene godt på - i et langtidsperspektiv.

Særlig forlokkende er det kanskje for deg som har barn, og ønsker å hjelpe dem med et stabilt sted å bo i en studie- eller etableringsfase.

100.000-kroners spørsmålet er: Lønner det seg?

Vår smarte bolig til barna-kalkulator hjelper deg med lønnsomhetsberegningene. Den viser deg hvor mye egenkapital du bør ha for at det skal lønne seg å kjøpe en bolig som barna etterhvert kan få bo i.

Lønnsom sparing

Vi tar utgangspunkt i at du har en betydelig egenkapital, som du ellers ville plassert i en annen form for sparing. Hvilken type sparing som vil lønne seg mest over tid er det vanskelig å spå, men sparing i bolig er skattemessig gunstig, ettersom ligningsverdien er langt lavere enn den egentlige verdien av boligen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer