Lønner det seg å kjøpe bolig til barna?

Så mye egenkapital må du ha for at det skal lønne seg.

Har du anledning til å investere i en ekstra bolig nå, er det kanskje ikke dumt å slå til mens boligmarkedet  er lunkent.  Foto: Colourbox.com
Har du anledning til å investere i en ekstra bolig nå, er det kanskje ikke dumt å slå til mens boligmarkedet er lunkent. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For dem med en god egenkapital har det å investere i en bolig til barna fortonet seg som det reneste kinderegg. Du får krympet formuen din med minst 70 prosent, du gjør en investering du sannsynligvis vil kunne tjene godt på, og du kan hjelpe barna med et sted å bo i en studie- eller etableringsfase.

Vår smarte bolig til barna-kalkulator hjelper deg med lønnsomhetsberegningene. Den viser deg hvor mye egenkapital du bør ha for at det skal lønne seg å kjøpe en bolig som barna etterhvert kan få bo i.

Dette er gjort med utgangspunkt i at du har en god slump penger, som du ellers ville plassert i en annen form for sparing. Hvilken type sparing som vil lønne seg mest over tid er det vanskelig å spå, men sparing i bolig er skattemessig gunstig, ettersom ligningsverdien er langt lavere enn den egentlige verdien av boligen. I tillegg har du selvfølgelig fordelen av at du som foreldre kan hjelpe barna med et sted å bo for en kortere eller lenger fase.

Les mer om ulike former for sparing: Børs banker bolig. Merk at artikkelen er fra 2007 og at markedet den gangen var annerledes - men hvordan utregningene er foretatt kan være nyttig å ta med i beregningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer