Lønner det seg å kjøpe for å leie ut?

Boligpriser og renter faller. Er det business å kjøpe og leie ut?

Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene har falt og rentene har falt. Inntil slutten av 2008 steg derimot husleiene sterkt. Så ville det idag være lønnsomt rett og slett å kjøpe en leilighet for å leie den ut?

Vi har sett på nærmere på to steder, Grünerløkka i Oslo og Trondheim sentrum. Begge steder er det et dynamisk leiemarked. Ifølge Oslo kommunes bedrift Boligbygg var utleieprisen for en toromsleilighet på Grünerløkka rundt 9.400 kroner i siste kvartal ifjor. Den typiske leiligheten skal da være på rundt 55 kvadratmeter.

En rask titt på leiligheter til leie på Finn.no tilsier at leienivået stadig ligger omtrent på det samme nivået.

LES OGSÅ: Er fastrenten lav nå?

Tre toroms på Grünerløkka

Vi finner tre leiligheter i denne størrelsen som er til salgs i det samme området. La oss tenke oss at vi kjøpte disse leilighetene ved å ta opp et lån, betalte fellesutgiftene og betjente lånet samt hanket inn husleien. Hva ville vi sittet igjen med - eller rettere sagt - hva ville vi manglet for å gå i null?

KALKULATOR: Eie eller leie?

Avdrag er sparing

I det første tilfellet går vi inn på Finansportalen.no og ser hva det ville koste å låne hele kjøpesummen i form av et annuitetslån.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer