Lønner det seg å legge inn vann og kloakk?

Fritidsboliger med innlagt vann og kloakk er 62 prosent mer verdt enn de som ikke har det.

Fritidsboliger med innlagt vann og kloakk er 62 prosent mer verdt i snitt enn dem som ikke har det. Foto: Tor Støldal/Ifi.no
Fritidsboliger med innlagt vann og kloakk er 62 prosent mer verdt i snitt enn dem som ikke har det. Foto: Tor Støldal/Ifi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er villig til å betale for å slippe det aller enkleste landlivet.

- Fritidsboliger med innlagt vann og kloakk er 62 prosent mer verdt enn de som ikke har det, sier Torbjørn Ek i Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff).

Ek presenterte i dag en fersk analyse av fritidsboliger på fjellet, utført av TNS Gallup på oppdrag for Eff i samarbeid med Finn. I undersøkelsen er det sett på fritidsboliger annonsert på Finn.no.

Hvor mye koster hytten deg?Vår kalkulator beregner hvor mye det koster deg per bruksdøgn.

Selektivt marked

I likhet med boligmarkedet har hyttemarkedet har kommet over den verste kneiken. Men det er langt fra friskmeldt: Av 3.500 annonserte fritidsboliger på Finn i fjor ble kun 1.770 solgt.

Drømmen om "den enkle hytten på fjellet" er kun for de spesielt interesserte. Trenden er stikk motsatt av hva en kanskje skulle tro, etter at boligprisene fikk seg en kjempeknekk et drøyt år tilbake. Folk vil heller rive ned gamle sliten hytter og bygge nytt enn å bygge på.

- Norske hyttekjøpere tenker nok måtehold, men på en litt annen måte enn før, sier Ek. Vi bygger ikke like stort, og vi kan fire på antall kvadratmeter eller soverom. Men vi ønsker høy standard når vi er på hyttetur. Dette reflekteres i pris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.