Solcellepanel på taket

- Lønner seg ikke uten offentlig støtte

Sjekk om du vil spare noe på solenergi.

STRØM FRA TAKET: Solenergi er i ferd med å bli et reelt alternativ for den vanlige huseier. På bildet Andreas Bentzen fra selskapet Otovo. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
STRØM FRA TAKET: Solenergi er i ferd med å bli et reelt alternativ for den vanlige huseier. På bildet Andreas Bentzen fra selskapet Otovo. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I framtida kommer strømmen trolig til å bli langt dyrere enn i dag. Derfor kan det kanskje være lurt å investere i solcellepanel på taket.

Men hvor lønnsomt er det egentlig? Det kan Solkart.no hjelpe deg å finne ut. Her kan du legge inn adressen din og få et ferdig oppstilt regnestykke som viser hva du kan forvente spare på å installere solcelleanlegg på taket ditt.

Flere bedrifter som selger og monterer solcellepanler bruker dette kartet som grunnlag når de skal gi råd til sine kunder. Det gjør også Otovo, som satser sterkt på privatboligmarkedet i de store byene og i de befolkningstette områdene på begge sider av Oslofjorden.

Kalkulerer forholdene for ditt hus

Selskapet har i tillegg laget sin egen kalkulator som beregner hvordan et solcelleanlegg vil slå ut økonomisk for hver enkelt.

Vi la inn adressen til vårt rekkehus i randsonen av Oslo. Like etter fikk vi en e-post med lenke til en nettside der sjampanjekorken nærmest spratt mot oss:

Wow, gratulerer! Økonomisk sett er dette taket blant de beste vi har sett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer