Landskapsarkitektfirmaet Grindaker A/S har opparbeidet en rekke store og små bakgårder for Osloboere. Partner Lars Flugsrud har lang erfaring med prosjektering og gjennomføring, og har mange tanker om hva beboerne kan få ut av å pusse opp en stygg og forfallen bakgård. I vår bildespesial kan du se en del av prosjektene firmaet har stått for.
- Ideen er å skape en frodig oase som kan være en møteplass for beboerne, sier landskapsarkitekten, som legger stor vekt på vegetasjon og bruken av vann i bakgården.Stillhet preger gjerne bakgårder, ettersom bygningene rundt sørger for å lydisolere fra gaten. Dermed er settingen for oasen allerede lagt.
- Solen er en viktig faktor når vi planlegger. Ofte starter vi med å lage et sol- og skyggekart, for å vise hvor gården er egnet for oppholdssteder og ulik vegetasjon, forteller Flugsrud. - Det må gjerne være plen hvis det er lys og plass. Beboerne kan også dyrke grønnsaker, eventuelt få sitt eget veksthus og muligheter for å lage kompost.
- Vann er et livgivende element. Vann fra taket går ofte rett ned i sluk, men det kan jo like gjerne brukes til å lage pytter hvor barna kan leke når det regner, og også komme plantene til gode, mener han.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger