Returkartonglotteriet

Lotteriet «alle» glemmer

Denne konkurransen er helt gratis å delta på.

KAN VINNE: Før du returnerer drikkekartongene, kan du gjøre én ting for å være med i lotteriet. Foto: Kirsti Østvang
KAN VINNE: Før du returnerer drikkekartongene, kan du gjøre én ting for å være med i lotteriet. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 1997 har det hvert år blitt delt ut 100 000 kroner til fire personer som har skrevet navn og telefonnummer på drikkekartongen før den har blitt sortert. Dette kalles for Returkartonglotteriet.

I tillegg deles det ut 120 premier på 10 000 kroner i løpet av et år. Det er Grønt Punkt Norge som deler ut premiene.

OPPBEVARING: Melk skal ikke oppbevares hvor som helst, her får du melke-tabbene du bør unngå i sommer. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Lotteriansvarlig Gunnar Moen i Grønt Punkt Norge sier til DinSide at ikke alle vet at Returkartonglotteriet fortsatt eksisterer.

- Returkartonglotteriet er noe vi kjører for å ha oppmerksomhet rundt sorterting, sier han.

Moen forteller at de har merket en liten nedgang de siste åra og sier at de færreste skriver navn og nummer på kartongen.

Dette gjelder

Hvilken type kartonger kan være med?

- Alle typer kartonger som det er væske i. Før måtte man lage en kubber, men det må man ikke lenger, forklarer Moen.

Alle typer melk- og juicekartonger kan returneres og de har også samme vinnersjanse. Men for å delta, må navn og telefonnummer stå på utsida av kartongen.

Alle kan melde seg på, enten det er en privatperson, skoler, barnehager, idrettslag, institusjoner og frivillige organisasjoner.

Slik foregår trekningen

I 2022 delte Returkartonglotteriet ut 1,6 millioner kroner til sammen til 124 vinnere. Det skriver Grønt Punkt Norge i en pressemelding.

Moen forteller til DinSide at det er en tilfeldig trekning som foregår i to trinn.

- Kartongene blir først samlet inn og sortert på 80 ulike steder i landet. Her blir kartongene trukket ut i forhold til folketall. Videre sendes navnene som har blitt trukket inn på et skjema, og til slutt foregår det en tilfeldig trekning hos oss, forklarer han.

Bakgrunnen til lotteriet er å motivere folk til å kildesortere. Lotteriansvarlig har en klar beskjed til folk som vurderer å delta:

- Hvis man ikke skriver navn og nummer på, er det helt sikkert at man ikke vinner, sier Moen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer