Lovende bolighelg

Meglerne har fått nytt håp etter helgens visninger.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var godt besøk på mange visninger i helgen, skriver Aftenposten i dag.

Helgen vi har lagt bak oss, var den første store visningshelgen etter Norges Banks rentekutt på 1,75 prosentpoeng den 17. desember. Både boligselgere og eiendomsmeglere Aftenposten har vært i kontakt med, er godt fornøyd med helgens visninger.

- Vi har hatt bra med mennesker på så og si alle enhetene vi hadde for salg. Vi har ingen tomme lister på de 15 boligene vi hadde ute. Antall besøkende varierte fra fem til 20, sier daglig leder Fredrik Steensen i iHUS.

Les hva som kan åpne for boligkaos

Fem personer på visning virker kanskje ikke overveldende, men dette er likevel helt andre tilstander enn slik situasjonen var før jul.

- I begynnelsen av desember var 60-70 prosent helt tomme visninger. De som kom på visningene i helgen, fortalte også at det var mange folk på andre visninger de hadde vært på, sier daglig leder Fredrik Seensen i iHUS. Han mener likevel at det er atlfor tidlig å si om depresjonen i boligmarkedet er over.

Les også: Nå blir det lettere å få boliglån

- Påvirkes av mediene

August og september var gode måneder, men i oktober var det som om noen vred av lysbryteren. Det var bråslutt. Det er jo lov å håpe at noen har skrudd på igjen, men vi må nok vente et par uker før vi kan friskmelde markedet, sier Steensen til Aftenposten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer