Lover 3D-TV uten briller innen ett år

Toshiba går fra aktive til passive briller nå, og skal ha brilleløse TV-er i salg innen ett år.

Allerede nå forkaster Toshiba aktive 3D-briller til fordel for billige, passive briller. Men det er bare en mellomfase. Toshiba satser på å være først ute med brilleløse 3D-TV-er i massemarkedet. Her fra demonstrasjonen under konferansen Toshiba World i Roma tidligere denne uken. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Allerede nå forkaster Toshiba aktive 3D-briller til fordel for billige, passive briller. Men det er bare en mellomfase. Toshiba satser på å være først ute med brilleløse 3D-TV-er i massemarkedet. Her fra demonstrasjonen under konferansen Toshiba World i Roma tidligere denne uken. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

i ROMA: Under årets Toshiba World i Roma var et gedigent pressekorps samlet for å overvære den japanske elektronikkgigantens nyheter innen forbrukerelektronikk og dataprodukter.

At Toshiba, i likhet med LG, nå går over til å bruke passive brilleløsninger til 3D-TV-er, vakte imidlertid på langt nær så mye oppsikt som annonseringen av selskapets brilleløse 3D-strategi.

Toshiba satser nemlig på å være klare med store 3D-TV-er som kan brukes uten briller allerede innen ett år.

Dette er også et spark i siden til Samsung, som så sent som i forrige uke hevdet at tilfredsstillende brilleløse 3D-TV-er ville ligge minst 10 år fram i tid.

Toshiba har riktig nok allerede ute to 3D-TV-er på det japanske markedet som ikke krever briller, men disse er små (12" og 20"), og er så kostbare at selskapet ikke en gang vil antyde hvor mange de har solgt.

--> Her ser du alle våre TV-tester

Mange utfordringer

Men innen ett år skal de altså være på markedet med brilleløse 3D-TV-er i normalstørrelse (40 tommer og oppover). Det skal skje i en langt større skala, men de legger ikke skjul på at det er mange utfordringer på veien dit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer