Luft eller vann?

Det er ikke likegyldig hva som bobler i boblebadet.

Boblebad med luft eller vann? Valget er ditt.  Foto: Fjordbad
Boblebad med luft eller vann? Valget er ditt. Foto: Fjordbad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skal ikke langt tilbake før boblebad var en luksus få forunt. Men med økt fokus på både oppussing og velvære, er det nå et langt vanligere å unne seg den lille luksusen. Skjønt liten. Et boblebad er ikke gratis, tusenlappene flyr fort.

Som med alle innkjøp til et femsifret beløp, kan det lønne seg å gjøre grundige undersøkelser, og ikke bare gå til innkjøp av det første og største karet man ser. Her ser vi nærmere på hva du bør tenke på før du investerer i et boblebadekar.

Virgin dusj - ikke som naboens

Den lille forskjellen

Det er store forskjeller på ulike boblebad med luft - og dem med vann. Dette gjelder blant annet antall dyser og størrelsene på disse, samt størrelsen på motoren i karet. Forskjellen mellom dem er i hovedtrekk at luft sies å gi en mykere massasje, og langt mere bobler, mens de som har vann i dysene kan gi en langt hardere massasje.

Ifølge Odd Haktor Slåke i Drøbak Rørleggerservice AS, er plasseringen av dysene avgjørende:

- Når det er luft, er det en kompressor som lager luft og kjører dette opp i dyser i bunn. Når du har vann, pumpes dette ut gjennom sidene i karet. Men man kan også velge en kombinasjon med luft fra bunn og vann fra sidene, sier Slåke til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer