Luksus eller lavpris?

Er det ikke...? Å, det ligner på... Dette så vi jo på møbelmessen i Stockholm i år? i fjor? i Milano? Nesten-deja-vuene var mange da vi bladde igjennom årets nyheter fra Ikea.

Publisert
Sist oppdatert

Det kan være vanskelig å se forskjell på luksus- og lavprismøbler. Ta, for eksempel, disse hvite modulære hyllesystemene med både kvadratiske og rektangulære hyller. Den ene varianten kan spesialtilpasses i nær sagt alle mulige dybder og bredder og kombinasjoner - og koster langt mer enn skjorta. Den andre er din for et par lapper, men i litt annen utførelse, og er langt mindre fleksibel.

27.000-kroners spørsmålet er: Hvilken av disse er den rimelige 3.000-kronersvarianten - og hvilken koster 30.000?

Deja-vu

Noen rene kopier fant vi ikke - men referansene til gamle og nye designermøbler var, skal vi si, overraskende mange. Nå har vi klippet og limt, og satt bildene ved siden av hverandre, og vi ser absolutt forskjell - men vi tok oss et par ganger i å lure på hvilket alternativ som egentlig hørte hjemme i hvilken prisklasse.

Kvalitetsforskjell

At det er forskjell i kvaliteten på et produkt til 200 og ett til 20.000 er det vel ingen som betviler - men hvilket produkt denne kvalitetsforskjellen går i favør av, er ikke nødvendigvis alltid styrt av prisen. Det er heller ikke alltid en trenger det fineste, sarteste stoffet. Småbarnsforeldre vil nok skrive under på at det slitesterke, vaskeekte stoffet ofte er å foretrekke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer