Luna: madrassen som tenker selv

Varmer opp sengen og slår på kaffetrakteren om morgenen.

SMART MADRASS: Luna overvåker søvnen din og kan vekke deg på riktig tidspunkt, varme opp senga og mye mer. Foto: LUNA
SMART MADRASS: Luna overvåker søvnen din og kan vekke deg på riktig tidspunkt, varme opp senga og mye mer. Foto: LUNA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Alt blir smartere og smartere, men sengen min forbedrer seg ikke.

Det var tanken til Luna-skaper Matteo Franceschetti da han begynte å drodle på tanken om en smart madrass. Eller et smart madrasstrekk, for å være presis.

For det er nettopp det Luna er: et trekk du drar over madrassen, og som kan kobles til strømnettet. Og det har riktig så mye å by på.

LES OGSÅ: Få bedre søvn med ballsensoren Sense

Regulerer temperatur

Luna lærer brukeren å kjenne over tid; for eksempel hvilke tidspunkter man pleier å legge seg på. Da kan senga varmes opp på forhånd, slik at det blir komfortabelt å krype til køys.

Utgaven for dobbeltmadrasser kan dessuten operere med ulike temperaturer på hver side, siden ikke alle har samme oppfatning av hva som er behagelig temperatur under dyna, eller hva som er vanlig sengetid for den del.

Når man så har hoppet til køys, registrerer madrasstrekket søvnfaser, puls, pust og lignende. Dermed kan man, med den medfølgende appen, bli vekket når man ikke sover så tungt – på samme måte som mange treningsarmbånd og den slags også kan gjøre.

Det smarte er selvsagt at du slipper å ha på deg noe i det hele tatt.

LES OGSÅ: Slik velger du riktig seng

SMART: Luna kan både varme opp senga og registrere søvn. Madrasstrekket er også vaskbart. Foto: LUNA
SMART: Luna kan både varme opp senga og registrere søvn. Madrasstrekket er også vaskbart. Foto: LUNA Vis mer


Via den tilhørende appen kan man også fjernstyre Luna; for eksempel ved å starte oppvarming når man er på vei hjem en sen kveld.

En del av et smart hjem

Noe som virker ekstra smart, er at Luna også kan interagere med andre enheter man har i et smart hjem, som for eksempel termostaten Nest, dørlåsen Lockitron eller en kaffetrakter med innebygd trådløst nett, som kan startes i det du våkner.

Under ser du en video som viser hvordan produktet fungerer:

Indiegogo-prosjekt

Luna er et såkalt folkefinanseringsprodukt som er lagt ut på Indiegogo. Det betyr i praksis at Indiegogo-brukerne er med på å finansiere utviklingen av produktet ved å forhåndsbetale for produktet, og dersom skaperne oppnår ønsket sum, overføres pengene fra brukerne.

Dette innebærer naturligvis en viss risiko. Produktet kan ende opp med å bli noe annet enn det som er lovet, betydelig forsinket eller ikke å bli noe av i det hele tatt.

Dinsides generelle anbefaling er derfor at du ikke bruker penger du ikke har råd til å tape på slike produkter.

Skulle du allikevel være interessert, kan Luna «forhåndsbestilles» hos Indiegogo. Madrasstrekket finnes i flere størrelser (se dimensjoner på nevnte side) og prisene starter på 179 dollar + 50 dollar i frakt, som i følge Dinsides Netthandelskalkulator betyr rundt 2.500 kroner inkludert moms og toll (men ikke fortollingsgebyr).

LES OGSÅ: Kosemadrassen lar deg sove i skje uten å få vondt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer