Lurer du på hva boligen du vil kjøpe er verdt?

Det finnes flere verktøy du kan ta i bruk for å finne svaret.

VANSKELIG:  Å slå fast hva en bolig er verdt kan være en vanskelig prosess. Prøv våre boligpriskalkulator for å få en pekepinn på hvor prisen burde ligge. Foto: NTB scanpix
VANSKELIG: Å slå fast hva en bolig er verdt kan være en vanskelig prosess. Prøv våre boligpriskalkulator for å få en pekepinn på hvor prisen burde ligge. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å gå på visning etter visning hvor boligen blir solgt langt over takst, kan være fryktelig frustrerende.

Heldigvis finnes det flere metoder du kan ta i bruk for å forutse om det er sannsynlig at det kan komme til å skje eller ikke.

LES OGSÅ: Minst 10 ting du bør sjekke når du skal på visning

Kalkulatoren regner for deg

Hvis du går med planer om enten å selge eller kjøpe bolig, kan du ved hjelp av vår boligpriskalkulator (se også nederst i artikkelen) få en indikasjon på hva tilsvarende leiligheter koster i området du eier eller ønsker å kjøpe bolig.

Kalkulatoren søker i annonsebasene til Finn etter boliger som er til salgs eller nylig er solgt i nabolaget de siste tre månedene. Den søker først etter boliger i samme gate, men om den ikke finner tilstrekkelig mange der, søker den etter boliger på samme postnummer.

Merk at kalkulatoren ikke gir en presis verdivurdering av leiligheten, og kun er ment som en pekepinn.

LES OGSÅ: Meglernes beste visningstips

Finn kvadratmeterprisen

Når du er inne og titter på boligannonser på Finn, kan du velge mellom fanene "fakta" og "prisstatistikk". Velger du sistnevnte kan du få tilgang til nyttig informasjon, som kan komme godt med hvis du har planer om å kjøpe bolig i nærmeste fremtid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer