Lurer du på hvordan det ser ut inni?

I helgen åpner 107 bygg og boliger i Oslo dørene.

Statoilbygget på Fornebu har vunnet en rekke priser, men det er ikke hvem som helst som slipper inn til daglig. Men i helgen er alle invitert.  Foto: Luis Fonseca
Statoilbygget på Fornebu har vunnet en rekke priser, men det er ikke hvem som helst som slipper inn til daglig. Men i helgen er alle invitert. Foto: Luis Fonseca Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg ville vært tidlig ute på Statoilbygget på Fornebu. Det har vunnet utrolig mange priser. Vanligvis er det høy sikkerhet og vanskelig å komme inn, men nå er det åpent for alle, sier Ellen Haukaas, prosjektleder for Oslo Åpne Hus, til DinSide.

I helgen åpner en rekke private og offentlige bygg i hovedstaden dørene under arrangementet Oslo Åpne Hus - og du er invitert. Du trenger ikke å melde deg på, men det kan lønne seg å være tidlig ute, dersom det er noe du har veldig lyst til å se. Og enkelte steder er det ventet større trykk enn andre.

Alt om arkitektur på DinSide

Trolig kø i Regjeringskvartalet

Et annet sted det er ventet mange besøkende er Regjeringskvartalet. Både Høyblokken og R4 åpner for publikum.

– Vi er nedringt om høyblokken allerede, både fordi den har vært bombet og blitt et symbolbygg - men også fordi med ye planer for regjeringskvartalet er det fare for at den ble revet. Men at det blir kø, er jeg ganske sikker på, sier Eva Kvandal, pressekontakt i Statsbygg til DinSide.

Hun lover at så langt det lar seg gjøre, vil alle som møter opp få se, men om alle kommer helt til topps i byggene, vil avhenge av hvor mange som kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer