Lydene som avslører skadedyr

Stokkmaur, mus og rotter kan skape store utfordringer.

STOKKMAUR: Disse insektene trives godt i treverk som er fukt- eller råteskadet. Foto: Norsk Hussopp Forsikring
STOKKMAUR: Disse insektene trives godt i treverk som er fukt- eller råteskadet. Foto: Norsk Hussopp Forsikring Vis mer
Publisert

Frykter du å ha skadedyr og insekter i boligen? Da bør du bruke hørselen ekstra godt, anbefaler Norsk Hussopp Forsikring, som i en pressemelding sier at hørselen kan være et godt hjelpemiddel for å avdekke om det er uønskede forekomster i nærheten.

Blant annet bør du være ekstra påpasselig på kneppelyder, knitrende bruselyder, gnaging og krafsing i veggene, sier de i pressemeldingen.

Høy forekomst av stokkmaur kan være tegn på at det er råte i treverket. Maurene har reirene sine i yttervegger; eventuelt gulv eller tak. De liker varme, så risikoen er stor for at de slår seg til nær varmekabler eller elektriske apparater som avgir varme, eller i vegger som har mye sol på seg. Dette, i kombinasjon med treverk som er fukt- eller råteskadet, er drømmescenario for stokkmauren.

– I luftespalter, bak kledningen, eller under sviller. Hvis det finnes en åpning så finner stokkmauren fram til den, sier Øyvind Magerøy som er fagsjef i Norsk Hussopp Forsikring.

Han legger til:

– De spiser ikke i treverket, men fjerner materialet for å lage ganger som de trenger for å bygge samfunnet sitt. Da kan du høre at de jobber inni materialene. Du trenger ikke legge ørene inntil en gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer