Lykken er et svømmebasseng

Hos famillien Holsback er det 25 grader i vannet, hele sommerhalvåret.

Hos familien Holsback i Bærum er det et par og tyve grader i vannet - hele året. Det nyter også naboens barn (bildet) godt av.  Foto: Per Ervland
Hos familien Holsback i Bærum er det et par og tyve grader i vannet - hele året. Det nyter også naboens barn (bildet) godt av. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for golfstrømmen er ikke badesesongen særlig lang. Med mindre man gjør som familien Holsback og sørger for sydentemperaturer i hagen - hele året.

- Utgangspunktet vårt var å gjøre noe mer ut av hagen. Vi hadde en stor komposthaug og mye busker som tok opp hageplass. Vi tenkte på å anlegge en terrasse, men fordi det var så dypt, så vi at det var enkelt å tilpasse et basseng, sier Peter Holsback til DinSide.

Ekteparet diskuterte litt frem og tilbake, og tråkket til slutt midt i foreldrefellen:

- Vi var jo så dumme å nevne det for barna, og da var det gjort...

Se også: Slik bygget vi en trehytte

Kort prosess

Da avgjørelsen først var tatt, var ikke veien til egen badelykke lang.

- Det første vi gjorde var å lage tegninger sammen med svømmebassengprodusenten (Partner Line, red. anm.) Når tegningnene så var ferdige, måtte de sendes til kommunen for godkjennelse, og siden måtte det godkjennes av naboer, sier Holsback.

Svømmebassenget måtte byggemeldes til kommunen fordi det ville stikke mer enn de tillatte antall cm opp fra terrenget. I deres tilfelle måtte også jernbaneverket gi sitt samtykke til badebassenget, fordi det var kortere avstand enn 30 meter fra trikkeskinnene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer