Hagebelysning

Lys opp hagen i vintermørket

Hagen kan bli ny - kun ved hjelp av lys. Men det er én type lyssetting du bør styre unna, mener ekspertene.

LYS I MØRKET: - Tenk på at du skal sitte inne og se ut på noe fint. Uterommet kan bli en forlengelse av stuen, der vi innreder ute slik som vi gjør inne, tipser instagrammer Tina Stuestøl. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
LYS I MØRKET: - Tenk på at du skal sitte inne og se ut på noe fint. Uterommet kan bli en forlengelse av stuen, der vi innreder ute slik som vi gjør inne, tipser instagrammer Tina Stuestøl. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Vinteren kan føles lang med mørket som preger årstiden. Mange av oss savner sol og varme og det å kunne kose seg med grilling og lek i egen hage.

Men selv om det er mørkt og kaldt ute, kan du likevel utnytte uteområdet rundt huset med å skape en lun og koselig atmosfære. Én måte å gjøre dette på, er å lyssette hagen.

Her får du eksperttipsene.

Dele inn i lys-soner

Dekorativ utebelysning er slett ikke forbeholdt adventstiden, mener ekspertene.

- Tenk på at du skal sitte inne og se ut på noe fint. Uterommet kan bli en forlengelse av stuen, der vi innreder ute slik som vi gjør inne.

Det foreslår Tina Stuestøl.

Hennes store hobby er interiør og dekorering av hjemmet, både inne og ute. Tipsene deler hun gjennom instagramprofilen @interiorwife.

Det er ikke bare om sommeren at vi kan bruke uteområdet rundt huset til å oppholde oss, mener Stuestøl.

- Ved hjelp av for eksempel tak, hagestuer, varmelamper og peis kan vi gjøre hagen om til et riktig så koselig vintereventyr, tipser hun.

Men hva slags type lyssetting du skal velge til uteområdet, og hvordan lysene bør plasseres, kan samtidig være litt utfordrende, mener Ricki Meerloo, hagedesigner ved Kreativtlandskap.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer