Lysning i nyboligmarkedet

Lageret av nye boliger vil være tomt om et år.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars viste Econ Pöyrys Nye Boliger-rapport et rekordstort antall ferdigstilte ledige boliger. Det ser allerede ut som om situasjonen er på vei til å bedre seg.

I løpet av de siste to månedene har 565 nye boliger blitt solgt. Dette er 5 prosent av det totale antallet boliger som er registrert, og en oppgang på 2 prosentpoeng fra forrige måling i februar - og samme tid i fjor.

At situasjonen er på bedringens vei bekreftes av Selvaag Bolig som har solgt flere boliger hittil i år enn i hele fjor.

Antallet usolgte ferdigstilte boliger er fortsatt høyt, hele 975. Totalt antall ledige boliger er nå 3.767, det laveste tallet som er målt på to år. Rapporten registrerer alle usolgte boliger, og disse deles inn i tre grupper, Ferdigstilte, i produksjon og ikke igangsatt.

- Situasjonen nå er at totaltallet er på vei nedover - men det er fremdeles mange boliger som er bygget ferdig, uten kjøper, sier Jan Hoegh, seniorkonsulent i Econ Pöyry, til DinSide.

Alle størrelsene går nedover - men det er fortsatt et ubehagelig høyt antall ferdige boliger som ikke er solgt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer