Lyspæren tar nye former

Er framtidens lyspærer flate?

PlUMEN 002: Energipære i designvariant. Foto: Kickstarter.com
PlUMEN 002: Energipære i designvariant. Foto: Kickstarter.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lyspærer heter det, fordi de som regel pleide å være nettopp pæreformede. Men alternativene til de tradisjonelle glødelampene som ble forbudt 1. september 2012 trenger slett ikke å være hverken pæreformede eller runde. Nå kommer lyspærene i nye, slanke former.

Les også: Kan LED erstatte glødelampene?

Slimstyle LED-pære

Rett før jul lanserte Philips en ny dimmbar LED-pære. Det nye med denne pæren er at den ikke er rund som vanlige LED-pærer, men er formet som en flat sirkel.

LED står for LysEmiterende Diode. LED-pærer har lengre levetid enn både halogenlamper og vanlige sparepærer. Et problem har imidlertid vært at LED-pærer har vært noe dyrere i innkjøp enn andre sparepærer. Med Philips' nye flate design har man imidlertid kunnet kvitte seg med kjøleribben som brukes for å distribuere varmen som avgis i vanlige LED-pærer.

Dermed blir pærene billigere.

Dimme-flimmer på sparepæren?

Mykt lys uten flimring

I motsetning til mange andre LED-pærer hevdes det at denne nye Slimstyle-pæren tennes umiddelbart, uten flimringen man ofte kan oppleve med de rimeligste LED-pærene. LED-pæren avgir et mykt lys tilsvarende en 60 watts glødepære, men forbruker bare 10,5 watt. På tross av den uvanlige formen projiserer den lys i alle retninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer