Lyst på billige håndverkere?

Utnytter du mulighetene arbeidsinnvandringen gir, kan du spare tusenlapper sammenlignet med å bruke norske håndverkere. Men ikke alt er like rosenrødt. Se fellene du bør unngå.

Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. mai i år fikk EU 10 nye medlemsland, og EØS-området ble utvidet tilsvarende. Som EU-borgere får personer fra disse landene utvidet og enklere adgang til opphold og arbeid i Norge.

Dette er gode nyheter for deg som vil pusse opp hjem og hage. Nå kan du nemlig skaffe deg arbeidskraft fra blant annet Polen, Tsjekkia, Ungarn, Estland, Latvia, Litauen, Slovakia, og Slovenia. Og mye tyder på at du her kan spare penger hvis du er flink til å prute på prisen. I hvert fall i første omgang...

Hva hvis noe går galt?

Vi har ingen grunn til å tvile på at de aller fleste utlendinger som kommer til Norge for å gjøre håndverkertjenester vil gjøre en god jobb. I tillegg vil også utenlandske håndverkere være bundet av det norske regelverket, for eksempel reklamasjonsreglene etter håndverkertjenesteloven.

Denne tryggheten er imidlertid tuftet på usikker grunn.

De fleste feil og mangler vises nemlig først etter at det har gått en viss tid. Og i praksis vil det hjelpe lite å klage på dårlig utført håndverk om den som har gjort jobben har reist tilbake til hjemlandet og gjort seg utilgjengelig for deg. For deg som sitter med et tak som lekker kan situasjonen oppleves som håpløs. Og enda verre: Utbedringskostnadene kan alene overstige hva det ville kostet å bruke et vanlig norsk firma fra starten av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer