Må åpne pengesekken

- Boligmarkedet ligger i bankenes hender.

Bankene sitter med de viktigste kortene på hånden for å styre utviklingen i boligmarkedet. Foto: Colourbox.com
Bankene sitter med de viktigste kortene på hånden for å styre utviklingen i boligmarkedet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som forventet satt sentralbanksjef Svein Gjedrem i dag ned styringrenten med 0,5 prosentpoeng, til 4,75 prosent, med virking fra 30.oktober 2008.

- Virkningene av finanskrisen vil mest sannsynlig bli større enn det kunne se ut til for bare kort tid siden. Avmattingen i norsk økonomi ser ut til å komme raskt og bli markert, sier sentralbanksjef Svein Gjedrem i en pressemelding.

Bankene må fire på kravene

Sjeføkonom i prognosesenteret, Kjell Senneset, mener bankene nå må fire på kravene sine for å bedre situasjonen i boligmarkedet.

- For boligmarkedet er ikke denne rentenedgangen det viktigste, men at bankene ikke sitter på pengesekken sin, men er villig til å låne ut penger. Utviklingen i boligmarkedet ligger i hendene på bankene, sier Senneset til DinSide bolig.

Les også: Blir det krise i boligmarkedet

En reduksjon på 0,5 var som sjefsøkonomen ventet. Han skulle likevel ønske at sentralbanksjefen hadde dristet seg til å legge på ytterligere 0,5 prosent. - Hadde han satt ned renta med 1,0 prosentpoeng er det større sjanse for at bankene hadde reagert. Det hadde vært interessant å se hvordan det hadde slått an i markedet, mener Senneset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer