Må betale dobbel skatt

Du må ofte betale skatt av leieinntekter både til Norge og utlandet for å leie ut feriehuset utenfor Norge.

Hvis du leier ut hytta for mindre enn 10.000 kroner på et år, så får du skattefritak.  Foto: Hafjell Booking
Hvis du leier ut hytta for mindre enn 10.000 kroner på et år, så får du skattefritak. Foto: Hafjell Booking Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du leie ut hytta eller feriehuset må du betale skatt av leieinntekten. Vi skiller mellom fritidseiendom og næringseiendom, selv om begge deler er hytter.

- Fritidseiendommen er en hytte eller et feriehus som man bruker selv, men kanskje leier ut i tilegg. Næringseiendommen kan også ha røde skodder, men den bruker man ikke selv, man leier den ut, sier Egil Paulsen, seksjonssjef i Skatt Øst.

Du kan få titusener tilbake på skatten

Fritidseiendom i utlandet er komplisert. I utgangspunktet er reglene de samme som for fritidseiendom i Norge. Noen land krever skatt for leieinntektene, i tilegg til det du betaler til Norge. I de tilfellene får du redusert den norske skatten.

Her kan du lære om reglene hvis du er norsk og har eiendom i Sverige, Danmark, Finland eller Island.

Skattefritak under 10.000

Når det gjelder fritidseiendommen i Norge, har man skattefritak hvis leieinntektene er på under 10.000 kroner i året. Går du derimot over 10.000 kroner, må du betale skatt på 85 prosent av beløpet.

Fritidseiendommen har en skatteprosent på 28 prosent, og du slipper å betale trygdeavgift og toppskatt. Utleie av hytta fyller du ut i selvangivelsen, så den trekkes det du eventuelt får igjen på skatten. Det kan være lurt å beregne beløpet, slik at du unngår baksmell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer