Må du skatte av boligsalget?

Er det salgs- eller flyttedato som bestemmer om du må skatte av boligsalget?

Dine egne flytteutgifter kan du ikke ta med. Men utgifter til flyttebyrå for å sette bort møbler mens du har visning kan du få fradrag for. Foto: COLOURBOX.COM
Dine egne flytteutgifter kan du ikke ta med. Men utgifter til flyttebyrå for å sette bort møbler mens du har visning kan du få fradrag for. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I korte trekk er regelen om skatt på inntekt av salg på bolig at du ikke må betale skatt av gevinsten dersom du har bodd i boligen i minst 12 av de siste 24 månedene.

Kan du da selge boligen - men bo der et par måneder ekstra for å oppfylle dette kravet?

En av våre lesere sendte oss følgende spørsmål:

Vi kjøpte og flyttet inn i ny bolig juni i fjor. Vi har nettopp solgt huset, men overtagelsesdato er ikke før 1. juli i år. Det betyr at vi da har bodd i boligen i mer enn 12 måneder. Kan vi da benytte oss av regelen av å ha bodd i 12 av siste 24åneder? Vi har blitt fortalt at vi ikke kan det, for at det er salgsdato som gjelder. Men vi bor der til 1.juli!

Hva skjer når dere selger boligen etter samlivsbrudd og bare en av partene har oppfylt kravene til botid?

Skattepliktig salg

- Dette er et skattepliktig salg, dersom de tjener på salget, sier Gry Nilsen, Konstituert administrerende direktør, advokat og fagsjef skattefaglig avdeling i Skattebetalerforeningen til DinSide.

- For å kunne selge skattefritt må du ha ett års eietid eller botid, legger hun til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer