Coronaviruset

Må kaste 500.000 tulipaner

Tulipansalget stuper. Nå frykter bransjen at millioner av påsketulipaner må kastes.

FORTVILER: Tulipanprodusentene i Norge fortviler over å måtte kaste mange hundre tusen tulipaner denne uka. Sebastian Schouten, daglig leder i gartneriet Matthe Schouten AS i Lier, er spent på hva som skjer mot påske, når de skal ut med mange millioner tulipaner - i det som normalt sett er en av de store høysesongene for tulipansalg her til lands. Salget svikter fordi folk ikke er ute og handler. Foto: Tonje Bergh
FORTVILER: Tulipanprodusentene i Norge fortviler over å måtte kaste mange hundre tusen tulipaner denne uka. Sebastian Schouten, daglig leder i gartneriet Matthe Schouten AS i Lier, er spent på hva som skjer mot påske, når de skal ut med mange millioner tulipaner - i det som normalt sett er en av de store høysesongene for tulipansalg her til lands. Salget svikter fordi folk ikke er ute og handler. Foto: Tonje Bergh Vis mer
Publisert

Norske gartnerier kaster i disse dager flere hundre tusen tulipaner som ikke har blitt solgt fordi salget i dagligvarebutikker og faghandler stuper.

Nå er de bekymret for hvordan det skal gå når de nå nærmer seg den store høysesongen for tulipansalg, som er påsken.

- Må kaste hundretusener

- Folk har naturlig nok hatt et helt annet fokus de siste par ukene, og det har handlet mye om å hamstre Joikakaker og dopapir. Salget denne uken har stoppet godt opp, og vi har solgt litt - men mye mindre enn vi normalt gjør på denne tiden, sier Sebastian Schouten, daglig leder i gartneriet Matthe Schouten AS i Lier, som er en av de største norske tulipanprodusentene.

- Denne uken må vi nok kaste 200.000 tulipaner, sier han.

Også Jørgen Karlsen ved Karlsen gartneri i Fall - som også er blant de største på tulipanproduksjon her til lands, uttrykker bekymring for salget og bekrefter at også de må kaste hundretusener med tulipaner.

- Det er ikke så godt å si, hvor mange det er snakk om, men vi må i alle fall kaste noen hundre tusen denne uka, sier Karlsen til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer