«På helligdag fra kl 00 til kl 24 samt påske-, pinse- og julaften etter kl 16 skal det være helligdagsfred som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm.»
Slik lyder Lov om helligdager og helligdagsfred paragraf tre. Hver søndag er en helligdag ifølge loven.
En paragraf som ifølge den liberale jusproffessoren Hans Fredrik Marthinussen er svært utydelig.
- Det er ikke veldig klart hva som er «utilbørlig larm». Normalt så vil man tenke seg det er snakk om hva som går utover vanlig søndagsarbeid, men alle må tåle litt støy.
Han understreker at loven ikke betyr at det er forbudt å jobbe utendørs på en søndag.

- Bør ikke tolkes for strengt
Personlig mener Marthinussen det er fint med én dag i uka hvor man kan nyte en viss form for fred.
Samtidig mener han at det er viktig at loven blir tolket med fornuft.

- Flere klager
- Det som normalt sett skjer er at politiet får masse klager. Disse følges ikke opp utenom at politiet går ut med en oppfordring. Loven bør ikke tolkes for strengt, men det ville vært problematisk og for inngripende om noe hagearbeid ikke var tillatt. Det er folk som er på jobb hele uka ellers, sier jusprofessoren.
Han trekker fram gressklipperen som det klassiske eksempelet.
- Det finnes mange forskjellige typer, alt fra stillegående robotklippere til bensindrevne gressklippere som bråker en del. Man kan ikke si en gang for alle hva som er lov og hva som ikke er lov.
- Bør ha mer fornuftige ting å gjøre
6. juni omtalte Dagbladet mange av støy-klagene som politiet mottok i løpet av pinsen.
Leder for Unge Venstre, Ane Breivik, reagerte den gang på at politiet brukte ressurser på klagene.
- Politiet bør ha mer fornuftige ting å gjøre enn å beslaglegge en gressklipper, sa hun.
Hun fikk også svar fra barne- og familieminister, Kjersti Toppe (Sp): - Jeg tror vi er mange som mener det er en fin ting å ha et skille mellom hverdag og helligdag. Det er selvfølgelig ikke bra hvis politiet opplever et renn av klager på disse dagene, men jeg tror ikke det vil være noen stor fordel for innbyggerne i Norge at man for å ikke belaste politiet skal fjerne bestemmelsen eller loven i sin helhet. Da vil det i alle fall bli liten forskjell på hverdag og helligdag når det gjelder støy og bråk.