Magi med metallmøbler

Metallmøblene holder seg fine, år, etter år, om de får riktig behandling.

Publisert
Sist oppdatert

1: Vask

Som alltid er det viktig å begynne med rene flater. Skitt, og eventuelt sopp og alger, vasker du enkelt bort med egnet vaskemiddel (gjerne med sopp- og algedreper), varmt vann og en kost med stri bust.

2: Ta bort gammel maling

Skrap bort gammel maling som sitter løst, slik at den nye malingen får ordentlig feste. Det lønner seg å bruke en malingsskrape med blad i hardt metall. Børst godt med stålbørste, eller slip med sandpapir, for å gi malingen godt feste. Pass også på at du får bort alt slipestøv før du maler (børst det bort, eller skyll møblene godt med vann).

3: Rustfjerning ved behov

Er det rust på møblene? Dette bør du fjerne, for å unngå videre rustskader. Er det store partier kan du bruke en skarp gjenstand (for eksempel en malingsskrape), eller børst rusten bort med en metallbørste. Denne jobben blir enklere om du bruker en egnet rustfjerner. Dette får du for eksempel kjøpt på fargehandelen, ditt lokale byggevarehus - eller på bensinstasjonen.

Tips: Har du ikke et spesialprodukt for å fjerne rust for hånden, får du kjøpt en av de aller mest effektive rustfjernerne får du kjøpt i kiosken på hjørnet: Coca-Cola. Ikke light, men den originale varianten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer