Magneter i stedet for kroker?

Magneter har vi brukt til så mangt, nå har de bestått enda en test.

GJØR JOBBEN: Magneter kan holde på verktøy, du trenger ikke kroker! Foto: BRYNJULF BLIX
GJØR JOBBEN: Magneter kan holde på verktøy, du trenger ikke kroker! Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere skrevet en artikkel om forskjellige bruksområder for små og kraftige neodym-magneter. Der var vi inne på bruk av magneter til å feste små verktøydetaljer og magnetlist til de minste verktøyene.

Men vi er i ferd med å innrede et nytt verksted i kjelleren, og har satt opp to nye metallplater ved siden av hverandre på veggen over arbeidsbenken.

Vi skulle bare sjekke plassering

Hvordan man skal plassere verktøy på veggen er ikke gitt uten videre. Poenget er at alt skal være lett å finne og lett å få tak i, men det kan gjøres på mange måter. Man kan plassere skrutrekkere etter type og størrelse, tenger etter funksjon og størrelse, eller verktøy som brukes til samme oppgave i en egen gruppe og så videre.

Derfor tenkte vi at vi kunne testet ut forskjellige oppsett ved å henge opp det mest brukte verktøyet med magneter i stedet for å feste kroker, holdere og klemmer.

Ett problem

Vi hadde en del små neodym-magneter liggende, den minste typen med forsenket hull som holder bortimot en kilo under optimale forhold. Disse klarte fint å holde mesteparten av verktøyet, men det var likevel ett problem: De hadde en tendens til å skli når man kom borti dem. Det kommer av at platen er glatt og baksiden av magnetene er glatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer