Måk din egen snø

Snømåking - ditt ansvar eller forsikringssak?

Sjekk at det ikke har lagt seg for mye snø på taket, når du likevel er ute og måker innkjørselen. Foto: ISTOCKPHOTO.COM
Sjekk at det ikke har lagt seg for mye snø på taket, når du likevel er ute og måker innkjørselen. Foto: ISTOCKPHOTO.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi sjekket hvilket ansvar du har dersom snøen fra taket ditt skader en tilfeldig forbipasserende, eller en bil som har parkert rett ved siden av ditt hus eller bygård.

Vi sjekket også ut hvilket ansvar du har overfor din egen bolig om hele taket ditt skulle falle ned i stua.

Privatbolig og hytte

- Du har en forpliktelse til å forebygge eventuelle skader og uhell uansett hvor god forsikring du har. Du må selv måke snø av taket. Det hjelper ikke å sitte med bena i sofaen og vente på at forsikringsselskapet skal legge ut penger fordi taket ditt raste sammen, sier Roald Stigum Olsen, pressetalsmann i TrygVesta, til DinSide.

Du kan derfor ikke sitte hjemme en søndagsmorgen og håpe på en engel som lander på taket ditt og blåser bort snøen. Du får ikke penger igjen av forsikringsselskapet om du viser grov uaktsomhet.

- Dette har med forsvarlighet å gjøre. Måker du snøen når det samler seg opp, og gjør det du kan for å motvirke skader får du igjen alt på forsikringen. Det er i de mest sjeldne tilfellene det skjer at du ender opp med å betale hele regningen og eventuelt store deler av den selv. Vi vurderer selvfølgelig hvert enkelt tilfelle, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer