Mal deg til en lavere strømregning

Ny maling fra Nordsjö skal gi deg mer lys for kilowattimene.

Light & Save skal kunne kutte opptil 40 prosent av belysningsutgiftene dine. (Ja, vi regner med at bildet er manipulert. Det illustrerer fint poenget med malingen, selv om effekten nok er kraftig overdrevet her.) Foto: Nordsjö/Ifi.no
Light & Save skal kunne kutte opptil 40 prosent av belysningsutgiftene dine. (Ja, vi regner med at bildet er manipulert. Det illustrerer fint poenget med malingen, selv om effekten nok er kraftig overdrevet her.) Foto: Nordsjö/Ifi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere skrevet om supermalingen som gjør deg friskere, luktfri miljømaling, malingen som fjerner røykelukt og husmalingen som kan kutte strømregningen din. Sistnevnte skal virke ved at den tar til seg varme fra solen om dagen, og isolere boligen om natten.

Nå har det imidlertid kommet en helt ny maling på markedet; Light & Space fra Nordsjö som skal hjelpe deg å kutte strømforbruket til belysning. Malingen har svært gode lysreflekterende egenskaper, og skal gi opp til 40 prosent mer effekt per kilowattime. Hvor stor effekten blir er selvfølgelig avhengig av hvilken maling du har fra før - og hvilken nyanse du velger på malingen.

Pusse opp? Her finner du alt om oppussing på DinSide Bolig.

Mer lys for pengene

Mens matte flater trekker til seg lys, vil overflater med høyere glans reflektere. Dette betyr imidlertid ikke at man må ha en jevn, høyglanset flate, lyset kan også reflekteres av små partikler i mattere maling.

LumiTec kalles teknologien som er siste nytt på interiørmalingsfronten, og den sørger for at interiørmalingen reflekterer lyset i stedet for å absorbere det, slik tradisjonelle interiørmalinger gjør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer