Gjenbruksstasjoner

Mange åpner - men regn med kø

Oslo gjenåpner alle gjenbruksstasjoner denne uka - men hva med andre?

FREMDELES STENGT? Oslo melder om at de gjenåpner alle sine gjenbruksstasjoner med vanlige åpningstider fra 20. april. Men når får alle landets innbyggere igjen tilgang til gjenbruksstasjonen der de bor? Foto: NTB scanpix
FREMDELES STENGT? Oslo melder om at de gjenåpner alle sine gjenbruksstasjoner med vanlige åpningstider fra 20. april. Men når får alle landets innbyggere igjen tilgang til gjenbruksstasjonen der de bor? Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

17. mars meldte Avfall Norge at mange av landets avfallsselskaper ser seg nødt til å stenge eller redusere åpningstidene på gjenvinningsstasjonene sine for å frigjøre personell til mer kritiske samfunnsoppgaver, og for å redusere faren for smittespredning blant publikum.

De oppfordret derfor folk til å ikke rydde i garasjen eller å starte prosjekter som medførte bortkjøring av søppel.

Oslo kommune gjeninnfører normal drift ved alle sin gjenvinningsstasjoner fra mandag 20. april.

Fremdeles kø

Men fremdeles er det mange med ingen eller begrenset tilgang på muligheter for å levere avfall til en gjenvinningsstasjon i sin kommune eller sitt distrikt.

Dette skaper lange køer til de gjenvinningsstasjonene som faktisk er åpne i begrensede åpningstider, som dette eksempelet fra Moss mandag morgen viser:

- Mange gjenåpnet

Avfall Norge, som er bransjeorganisasjon for avfalls- og gjenvinningsbransjen, skriver 20. april på sine nettsider at mange av landets kommuner nå har gjenåpnet:

- Etter iherdig innsats for å sikre både ansatte og besøkende mot smitte, har mange av landets kommuner og IKS'er nå gjenåpnet gjenvinningsstasjonene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer