Brannsikkerhet i hjemmet

Mange er dårlige på brannsikkerhet

Statistikk viser at mange nordmenn er bekymret for brann, samtidig er det få som gjør noe spesielt før å øke brannsikkerheten i hjemmet.

GIR KRAFTIG BRANNUTVIKLING: Denne videoen viser brannutvikling i et elsparkesykkelbatteri som inneholder litium-ionbatterier. Mobiltelefoner, Airpods og smartklokker inneholder også dette, og et brannslukningsapparat er sjanseløst mot slike branner. Video: If, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statistikk viser at nordmenn dessverre ikke er så flinke til å ta forholdsregler når det gjelder brann som vi burde være, forteller sikkerhetsekspert i Sector Alarm, Inge Svendsen til Din Side.

- To av fem nordmenn sier at de er bekymret for brann, men likevel er det få som gjør ekstra tiltak for å øke brannsikkerheten i eget hjem.

8,7 milliarder

Tall fra 2020 viser at forsikringsbransjen utbetalte 8,7 milliarder kroner i erstatning til nordmenn etter branner i private hjem.

- De aller fleste av disse brannene kunne vært unngått dersom bevisstheten rundt brannsikkerhet hadde vært høyere og folk hadde tenkt brannforebygging, påpeker kommunikasjonssjef i Tryg Forsikring, Ole Irgens for Din Side.

Tidligere i høst illustrerte forsikringsselskapet If hvor kraftig brann som oppstår av litiumion-batterier, og hvor vanskelig de er å slokke.

- Det som er spesielt med branner som involverer et litium-ionbatteri er at det er et kraftig fyrverkeri. Brannen er også uforutsigbar, vanskelig å håndtere og inneholder svært giftige gasser, fortalte branningeniør og leder av skadeforebyggende avdeling i If, Anders Rørvik Ellingbø, til Din Side under et pressemøte i sammenheng med brannvernuka tidligere i høst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer