Mange er flau over ferdigmat

Mange synes det er flaut å si at de spiser ferdigmat.

FLAUT? Mange synes det er flaut å spise ferdigmat. Men ferdigmat er veldig mye forskjellig, og noen ganger kan det være vel så bra som noe annet, ifølge ekspertene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FLAUT? Mange synes det er flaut å spise ferdigmat. Men ferdigmat er veldig mye forskjellig, og noen ganger kan det være vel så bra som noe annet, ifølge ekspertene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en fersk undersøkelse gjort av Norstat for Findus, synes mange det er flaut å si at de spiser ferdigretter.

Den samme undersøkelsen avslører at to av fem spiser ferdigretter til middag minst en dag i uka. Og en av fem sier de synes det er flau å fortelle til venner, familie eller kolleger at de spiser ferdigretter til middag.

Men er det noen grunn til å være flau for å spise ferdigmat til middag?

- Nei, jeg synes ikke det. Men man skal være obs på at endel ferdigretter inneholder for mye salt, mye fett og lite næringsstoffer, men det kan man som oftest gjøre noe med selv. Jeg kan selv bruke halvfabrikat-mat i en travel hverdag, sier Ragnhild Lekven Fimreite, autorisert klinisk ernæringsfysiolog, til Dinside.

Les også: Vi smakstester høstens ferdigmatnyheter: En parade i saus og dvaske grønnsaker

- Mye skam

Forbrukernes matvalg er i stadig større grad preget av kropps- og helseangst, og hva maten kan gjøre med kroppen, med dyrene og med miljøet.

- Mat og måltider har alltid vært en viktig del av å være en «god mor», men det økende søkelyset på den enkeltes ansvar for egen helse og kropp, har ført til at presset på mor er blitt enda større, sier Annechen Bugge, som forsker på mat- og spisevaner ved Statens institutt for forbruksforskning (Sifo).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer