Ifølge en fersk undersøkelse gjort av Norstat for Findus, synes mange det er flaut å si at de spiser ferdigretter.
Den samme undersøkelsen avslører at to av fem spiser ferdigretter til middag minst en dag i uka. Og en av fem sier de synes det er flau å fortelle til venner, familie eller kolleger at de spiser ferdigretter til middag.
Men er det noen grunn til å være flau for å spise ferdigmat til middag?
- Nei, jeg synes ikke det. Men man skal være obs på at endel ferdigretter inneholder for mye salt, mye fett og lite næringsstoffer, men det kan man som oftest gjøre noe med selv. Jeg kan selv bruke halvfabrikat-mat i en travel hverdag, sier Ragnhild Lekven Fimreite, autorisert klinisk ernæringsfysiolog, til Dinside.
Les også: Vi smakstester høstens ferdigmatnyheter: En parade i saus og dvaske grønnsaker
- Mye skam
Forbrukernes matvalg er i stadig større grad preget av kropps- og helseangst, og hva maten kan gjøre med kroppen, med dyrene og med miljøet.
- Mat og måltider har alltid vært en viktig del av å være en «god mor», men det økende søkelyset på den enkeltes ansvar for egen helse og kropp, har ført til at presset på mor er blitt enda større, sier Annechen Bugge, som forsker på mat- og spisevaner ved Statens institutt for forbruksforskning (Sifo).
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger